dilluns, de març 07, 2011

Perdidos en El Barco

A casa ens hem enganxat a la sèrie aquesta de "El Barco" que fan a Antena3 (esgarrifança). La sèrie, una mica cutre de pressupost, va bé per passar l'estona al sofà després de sopar i no pensar gaire. Tracta de la tripulació d'un vaixell escola que sobreviu a una catàstrofe que provoca l'enfonsament dels continents i queden tots com a únics supervivents del fenomen, vagant per l'oceà cercant terra ferma, en el cas que en quedi (que sembla ser que sí). A banda dels molts alumnes que hi viatgen, els protagonistes principals són el capità i la seva família. Just abans d'embarcar, veiem que un dels tripulants amaga un cadàver al maleter del cotxe i fa tractes amb gent sospitosa. Durant la sèrie aquest home (professor de supervivència) sembla tenir plans obscurs en contra de la família del capità, tot i que sembla que només un parell de persones sospiten d'ell.
La sèrie em recorda molt una dels anys 60 "Lost in Space" (Perdidos en el espacio - Perduts a l'espai).
A la sèrie de Perduts a l'espai, un futur (que situaven al 1997) mostrava un planeta superpoblat que estava acabant els seus recursos. La terra llençava una missió espacial on un científic viatjaria per l'univers junt amb la seva família tractant de trobar un planeta habitable. La familia i el pilot viatjaven com congelats per fer viable un trajecte tan llarg i abans de començar la missió un doctor malvat entrava a la nau per sabotejar-la però quedava atrapat i era llençat a l'espai juntament amb la resta de la gent. Total que el robot que viatja a bord prèviament sabotejat pel doctor fa que la nau es perdi de la seva trajectòria i quedi vagant per l'espai. La família i el pilot son despertats i queden tots perduts a l'espai, intentant trobar un planeta habitable i rebent constantment els sabotatges del doctor, tot i que només el pilot sospita d'ell.

Abans que em llenceu la cavalleria vull aclarir que només l'argument m'ho recorda, Perduts a l'espai és una sèrie de culte i que res te a veure amb el productillo barat d'entreteniment d'Antena3, però volia fer notar aquestes semblances per si algú altre ho havia notat. No se si es tracta d'una mena d'adaptació, plagi, o simplement casualitat perquè al cap i a la fi ja està tot inventat. I ara us deixo que comença El Barco.

Apa!