diumenge, de març 13, 2011

L'immortal PCFútbol

Un dels jocs més jugats per tots els amants del futbol ha estat sempre el PCFútbol. Era un joc on el jugador prenia el control total d'un club de futbol, començant amb equips de divisions inferiors i depenent del seu èxit anava rebent ofertes d'equips més grans i anava evolucionant fins a poder arribar a dirigir un equip de primera. Ho controlaves tot, des de les alineacions fins a les obres de remodelació de l'estadi, passant pels crèdits del banc, el preu de les entrades, els contractes publicitaris o les assegurances dels jugadors, ho podies complicar tant com volguessis i els equips i jugadors eren reals, tot de llicencies de lligues d'arreu del món i múltiples divisions diferents. Podies veure el partit i fins i tot jugar-lo però era un rotllo, el que molava de veritat era resumir el resultat i anar saltant de jornada en jornada en una espiral de vici que t'atrapava i no et deixava desenganxar-te de la pantalla.

Quan Dinamic Multimedia va desapareixer l'any 2001, PCFútbol va desapareixer conjuntament, però el clamor popular varen aconseguir que Gaelco Multimedia llencés nous PCFútbol des de l'any 2005 fins al 2008. Aquestes edicions tot i ser molt esperades van decebre per la quantitat d'errors que contenien i que feien el joc poc dinàmic. Com si d'una maledicció es tractés, Gaelco Multimedia va haver de xapar persiana com ja li havia passat a Dinamic Multimedia amb el que PCFútbol tornava a quedar desaparegut.
Desaparegut del tot?? No!! Mai!! Ahir vaig mirar per curiositat i cada any tenim un nou PCFútbol gràcies a l'amor incondicional dels fans que per conta pròpia i devoció per aquest any pengen a la xarxa unes actualitzacions per la versió PCFútbol 6.0 (una de les versions que van tenir millor acollida i que avui crec que es considera abandoneware) i podem seguir gaudint d'aquest joc cada any amb els equips, lligues i divisions degudament actualitzats en una feinada de retoc de bases de dades que no em vull ni imaginar.
Tot i que el joc xuta una mica malament amb Windows Vista i superiors i es recomanable salvar la partida cada jornada (consell particular que us dono), val la pena que ho proveu si sou uns enamorats d'aquest joc.

Gràcies a tota la gent que fa possible que PCFútbol no mori i segueixi amb nosaltres cada temporada.

6 comentaris:

Xitus ha dit...

Oh, realment és un joc per als romàntics del futbol i dels videojocs!! Això no sé si ho sap en Middlehouse, li hauràs de dir jeje. Em consta que també n'era un viciat, i és que no som amics per casualitat!!
Jo era amant del PC Calcio :) Era la meva època en que ho sabia tot del Calcio. Com la Puleva Omega3 (no em matis ;) )

Markus ha dit...

xDD Si enlloc de Omega3 fos Omega0 seria un bar gallec dedicat a un personatge clàssic del Club Super 3 (no em matis tu a mi :P)

Xitus ha dit...

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJJAJAJA AQUESTA ha d'anar al fòrum dels pronòstics!!!!!!!!Hem d'obrir una secció d'acudits de targeta verda!! (o vermella) jajaja!!! Boníssima!!

Xitus ha dit...

Oh carallo, non haveu visto a "noite press" (per noti press... mmm xD)

Xitus ha dit...

Vai carallo, vou a menxar una caldeirada sakura!

Markus ha dit...

xD