dijous, de febrer 17, 2011

Jon Bakero

M'he proposat recordar de tant en tant personatges semi-oblidats. Encetaré la iniciativa (que aniré repetint de tant en tant sense cap patró preestablert) amb en Jon Bakero.

Alguns de vosaltres potser el recordareu, el germà petit del clan Bakero. Nascut al 71, va voler seguir les passes dels seus germans Santi i Jose Mari (aquest el més famós) i es va formar a les categories inferiors de la Reial Societat. Amb 21 anys fitxa pel Barça B on passarà 5 anys intentant fer el salt al primer equip, jugant només partits de pretemporada i sense acabar de convencer. Anirà cedit al Almeria la temporada 95-96 i tornarà al Barça per jugar una temporada més abans d'adonar-se que te 27 anys i està lluny d'arribar a l'ombra del seu germà Jose Mari. Veu que no pujarà al primer equip del Barça i va a parar al Màlaga on aguanta una sola temporada i va a recalar al Gavà. Sembla ser que en aquell punt va tocar fons la seva carrera, passa en poc temps del Gavà al Atlético Yucatán (Mèxic) i d'allí passa al Puebla F.C. (també Mèxic) coincidint amb el pas del seu germà Jose Mari per terres mexicanes on tampoc aquest va fer bon paper.
La seva aventura mexicana dura poquíssim i la temporada següent torna a Espanya per jugar a la Universidad de Las Palmas on arribaria a jugar dues temporades. Amb 30 anys passa a jugar a la U.D. Gáldar (també de Gran Canaria) on es retira a l'edat de 31.

Li podem seguir la pista fins aquest any passat, 2010, on fitxa com a segon entrenador del Polònia Varsòvia fent de mà dreta del seu germà Jose Mari que ocupa el lloc de primer entrenador. No anirien gaire bé les coses ja que enguany el Polònia Varsòvia te nou tècnic a la banqueta.

Eternament esperant fent el salt a primera se li va covar l'arròs al Barça B com tants d'altres que somiaven jugar en un equip on les places van molt cares i partint de l'ombra d'un germà que havia viscut l'època daurada del Dream Team de Cruyff.

Serveixi aquest post per recordar aquest jugador que en algun moment quan jugava al Barça B va arribar, segurament, a despuntar (no el suficient).

Salut i visca el Barça!

2 comentaris:

Xitus ha dit...

jajajajaja el que dona de sí una jornada de pronòstics!!!!!!Puto bluf de jon bakero jaja però un dia va fer un gol de mitja volta, ho recordo!! Ara es dedica a jugar amistosos de futbol pis jeje.

Markus ha dit...

Un gol de mitja volta, mare meva... no ho deuria repetir mai ni amb la play :P