dijous, de febrer 03, 2011

El dia que la música va morir

Tal dia com avui de 1959, Buddy Holly, Ritchie Valens, The Big Bopper i el pilot que els duia van morir en un accident d'avioneta prop de Clear Lake (Iowa).



La Winter Dance Party era un show tipus minigira pels Estats Units on aquests tres músics compartien cartell amb Dion and The Belmonts. L'apretada agenda de concerts i les llargues distancies a recorrer a temperatures baixíssimes feien que els trajectes en autocar fossin traumàtics pels músics, així que la nit del 2 de febrer en Buddy Holly va decidir llogar una avioneta per dur-lo a ell i als seus músics fins al següent escenari de la gira. Un parell de membres de la seva banda va declinar l'oferta i van preferir anar al següent punt en l'autocar i un altre es va rifar la plaça a cara o creu amb en Ritchie Valens que finalment va guanyar el lloc. Dion va refusar l'oferta en trobar la plaça massa cara i en Big Bopper finalment va ocupar la plaça restant.

El viatge acabaria tràgicament degut al mal temps, i l'avioneta es va estavellar la matinada del 3 de febrer de 1959 morint els quatre ocupants a l'acte.

El fet de que aquestes joves promeses de la música d'aquell moment morissin tràgicament va provocar gran revolt en aquell temps, el dia va ser batejat com "the day the music died" (el dia que la música va morir) i uns anys després serviria d'inspiració a Don McLean per composar el famós tema American Pie.

Els meus primers contactes amb una guitarra varen ser aprenent acords de cançons d'en Buddy Holly així que he decidit dedicar una entrada a aquesta efemèride. A mode de tribut us ofereixo un tast de peces dels tres músics i finalment el tema American Pie de Don McLean.

Buddy Holly - That'll Be The Day


Ritchie Valens - La Bamba


The Big Bopper - Chantilly Lace


Don McLean - American Pie


So bye, bye...

1 comentari:

Mar ha dit...

Aquests accidents fortuits de llegendes mediàtiques que deixen orfes sense avisar a volta a molta gent sempre m'han semblat aterridors. Penses... si els hi ha passat a ells que semblaven inmortals ens pot passar a tots! The day the music died, també va morir una mica d'innocència davant la vida.