dimecres, d’abril 16, 2008

La temible Croissanteria

No se si mai us ha passat, que una paraula us evoca un significat totalment diferent. A mi em passa sovint i he volgut fer un petit exercici d'imaginació a partir d'una paraula: 'croissanteria', referent a una pastisseria especialitzada en croissants, però que a mi particularment em sona a una cosa ben diferent.

Vet aquí la història de la croissanteria:

A principis del segle XIX, una terrible malaltia coneguda com a croissanteria, va fer estralls entre la població europea.
Els primers casos van ser detectats a França, on la gent va començar a apareixer morta als bars, sobretot mentres esmorzaven. La malaltía es detectava rapidament només donant un simple cop d'ull al cos del difunt, ja que els cadavers adoptaven una postura peculiar, amb els braços estesos en forma de U.

Aspecte aproximat d'una víctima de croissanteria.


No es va arribar a coneixer mai la forma de contagi de la croissanteria. La gent acostumava a morir de sobte, mentres esmorzaven o berenaven. Normalment sentats a taula i sempre presentant els mateixos símptomes. Els metges i científics de l'època no van aconseguir aturar-ho ni detectaro i poc a poc la malaltia es va propagar cap a països veins, i en alguns casos va mutar de forma molt més virulenta, com en el cas de la famosa croissanteria de Frankfurt.
A Frankfurt, Alemanya, la croissanteria va mostrar la seva branca més temible. La gent moria de forma més sobtada i els cadavers, a més de la típica postura de braços estesos en forma de U, treien la llengua. Es calcula que una cinquena part de la població de la ciutat va caure víctima d'aquesta malaltia.

Les víctimes de la croissanteria de Frankfurt, tenien la llengua fora.


Finalment, les morts es van anar reduint i la malaltia va desapareixer igual que havia arribat. Mai se'n va coneixer l'origen ni la causa, ni tampoc el mètode de contagi. Res. És tot un misteri que resta sense resposta fins als nostres dies.

4 comentaris:

DaeConE ha dit...

XD Las ilustraciones son muy instructivas!!! Son propias de libros de texto de 2º de bachillerato...

DaeConE ha dit...

Ayer viendo una serie exclusiva para intelectuales y para nostálgicos del mayo del 68 (Entre fantasmas ¬¬) me acordé de la despiadada enfermedad de la croissanteria!! dios qué destructiva!!

Anònim ha dit...

Si, molen molt els dibuixos descriptius! Doncs a mi tambe em passa sobint aixo...crec que soc una mica dislexica :P. Per exemple quan algu em diu que te miopia penso amb uns negres amb "taparabu" ballant al so del tam tam. Pq hem fa pensar en Etiopia (Miopia-Etiopia)jejeje :P
Fins aviat!

Markus ha dit...

Uauuu Miopia - Etiopia! Segur que són països veïns ;-)