diumenge, d’abril 03, 2011

Sèries poc serioses

Avui us parlaré de dues sèries d'hospitals que mai han existit, com si ho haguessin fet.

Ja sabeu que segueixo moltes sèries de televisió (masses segurament) i de vegades el meu cap no en te prou i necessita una realitat paral·lela amb sèries alternatives al que tenim aquí. D'aquesta realitat alternativa us portaré dues sèries que tenen com a argument principal les clíniques de cirurgia plàstica.

La primera que analitzarem és Turgències.


Turgències tracta de les vides d'uns cirurgians plàstics obsessionats amb les formes voluptuoses de l'anatomia humana. Protagonitzada per Jaume Palafoll i Mariona Puig va durar en antena cinc temporades i va comptar amb tota mena de girs argumentals fins a l'absurd. En la darrera temporada, en Cesc i la Quica (personatges encarnats pels actors protagonistes) son sotmesos a una reconstrucció total després de patir un terrible accident de Segway al final de la quarta temporada, amb la mala sort que un error dels seus col·legues provoca que en Cesc acabi amb l'aparença de la Quica i la Quica amb l'aparença d'en Cesc. Els seguidors de la sèrie van posar el crit al cel quan a mitja temporada, en una badada dels guionistes, en Cesc te una aventura amb una de les anestesistes sense tenir en compte que es tractava realment de la Quica i al mateix temps la Quica (que llavors era en Cesc) es quedava embarassada. Els espectadors no van perdonar aquest error i finalment la sèrie va ser cancel·lada abans de finalitzar la seva cinquena temporada sense saber mai com acabaria l'embaràs d'en Cesc/Quica.

Però si parlem de sèries de televisió de cirurgians plàstics, la més mítica i aclamada és, sense cap mena de dubte, Nap/Curt.


Nap/Curt tractava sobre dos cirurgians plàstics especialitzats en cirurgies d'allargament de penis. La sèrie, protagonitzada pel també actor de la abans comentada Turgències, Jaume Palafoll i l'actor Genís Menut, va ser molt criticada en un inici pel seu contingut pujat de to i per les escenes realistes de les intervencions quirúrgiques.
Nap/Curt va durar vuit temporades en antena i els guionistes van ser prou brillants com per aconseguir explotar el tema de l'allargament de penis durant tot aquell temps sense caure mai en repeticions argumentals i aconseguint que la trama enganxés a milers d'espectadors. Mítica va ser la tercera temporada quan els dos cirurgians ajuden a guanyar les eleccions a un polític simplement aconseguint que tingués uns atributs majors que els del seu rival. L'episodi anomenat "Ereccions Generals" va batre rècords d'audiència i va ser sotmès a profunds anàlisis que comparaven al personatge fictici amb polítics del panorama nacional.
La fama va ser tan inesperada que va colpejar amb força alguns dels actors. En Genís Menut va arribar a sotmetre's a una cirurgia a la vida real i en les dues darreres temporades el seu nom als títols de crèdit va ser canviat pel de Genís Massagran.
La cadena va arribar a un acord amb els actors i guionistes i van acabar la sèrie a la vuitena temporada, encara amb rècords d'audiència, permetent que els protagonistes s'embarquessin en nous projectes personals.  En Genís Massagran no ha tornat a actuar en televisió però porta ja diverses temporades triomfant als teatres amb el musical "Hoy no la puedo levantar".

Fins aquí el meu anàlisi d'avui. Un altre dia parlaré d'altres sèries mítiques d'aquest nivell.

2 comentaris:

Vaia ha dit...

Plas, plas, plas! Bravo! Tot i que fictícies, crec que són històries dignes de ser comercialitzades a les TV's. Potser es podrien encabir a la programació de telecinco... en tot cas, la teva imaginació arriba a nivells insospitats i m'encanta: T'hauries de fer guionista de tele!

Rubén ha dit...

t`has superat markus.
M'has deixat sense paraules. Podía ser perfectament part de un bon monóleg.
Molt bo