dilluns, d’abril 18, 2011

El joc del cricket

Ja que aquest bloc es diu El Camí d'en Cricket, avui us parlaré d'un joc de dards anomenat cricket.

El joc no te a veure amb l'origen del nom del bloc però tot i així coincideix que és el meu joc de dards preferit, que em porta records de partides memorables amb amics meus.


El joc és ben fàcil, es juga amb una diana com la que veieu a la imatge i cada jugador (o cada equip, com es prefereixi) te un full d'objectius (15, 16, 17, 18, 19, 20, Ull) que ha d'encertar 3 cops.

Cada tirada són tres dards, i conten dobles i triples, així que si afinem molt la punteria ens podem anar polint els objectius de tres en tres. L'ull és el cercle central i en aquest cas només conta doble el centre pur i un el cercle exterior. Per tant seria l'únic objectiu que necessitem més d'un dard per eliminar. No hi ha ordre establert, per tant es poden anar eliminant els objectius començant pel que un vulgui i sense seguir una lògica més enllà de la pròpia comoditat de cada jugador. Suposo que d'entre les múltiples modalitats es pot jugar a eliminar els objectius en ordre, començant pel 15 i acabant per l'ull, però aquí us parlo de com l'he jugat jo sempre.

Recordo partides molt divertides i renyides, entre riures, acudits i cerveses que feien minvar els reflexos. A casa mons pares tinc una diana electrònica i havia aconseguit entrenar la punteria bastant. Ara fa molt que no jugo i ho trobo a faltar...

Us animo a tots a provar-ho quan tingueu ocasió.

Salut i afineu la punteria!

1 comentari:

Xitus ha dit...

Recordo aquelles partides amb un sabor agredolç. Els moments molt bons. Qui pogués viure'ls altre cop en plenitud.